Actueel

nieuws 4 juli 2018

'Geschiedenis van de Seksualiteit' van Foucault verschijnt onder een gewijzigd ISBN!

Dé klassieker van Foucault na jaren weer beschikbaar in een moderne, frisse vertaling van gelauwerd vertaler Jeanne Holierhoek. Deze zal een heel nieuwe generatie lezers aanspreken. Voor het eerst in één band.

Lees verder
nieuws 25 juni 2018

Nieuwe boeken voor een veelzijdig najaar

Boom uitgevers Amsterdam presenteert u de najaarsaanbieding 2018 met daarin prikkelende en gegarandeerd spraakmakende boeken op de gebieden die u van ons gewend bent: filosofie, geschiedenis, psychologie & psychologie en management en coaching.

Lees verder
nieuws 19 juni 2018

Interne communicatie van Huib Koeleman positief ontvangen

Huib Koeleman behandelt alle onderwerpen die nodig zijn voor goede interne communicatie in de opvolger van zijn standaardwerk Interne communicatie als managementinstrument. Het boek is positief ontvangen door onder meer recensenten en dat delen we maar al te graag met u.

Lees verder
nieuws 1 juni 2018

Internationale onderscheiding voor Betteke van Ruler

Betteke van Ruler is benoemd tot Fellow bij de International Communication Association (ICA), de internationale vereniging van communicatiewetenschappers. Dit werd bekend op zaterdag 26 mei 2018 tijdens de ICA-conferentie in Praag. De Fellow-status is vooral een erkenning van de bijzondere wetenschappelijke bijdragen aan het brede onderzoeksgebied van de communicatie.

Lees verder
nieuws 16 april 2018

Nieuwe boeken voor de zomer

De zomeraanbieding 2018 van Boom uitgevers Amsterdam heeft een andere vormgeving dan u de laatste jaren van ons gewend was. OSAGE tekende voor het ontwerp, dat in onze ogen nog sterker zowel het nieuwe elan als de rijke diversiteit van onze uitgeverij voor het voetlicht brengt. Gebleven is de vakinhoudelijke kwaliteit van onze uitgaven, maar u zult zien dat we ook met onze uitgaven nieuwe wegen inslaan.

Lees verder
nieuws 4 april 2018

Een avond met Jeanne Holierhoek, winnaar Martinus Nijhoff Vertaalprijs 2018

Jeanne Holierhoek ontving de prestigieuze Martinus Nijhoff Vertaalprijs 2018 voor haar rijke en gevarieerde vertaaloeuvre van werken uit het Frans. Deze avond vieren wij de toekenning van de prijs met een feestelijk programma rondom haar werk en de Franse taal. Met: Jeanne Holierhoek, Maarten Asscher, Niels Cornelissen en Eva Wissenburg. Holierhoek vertaalde voor Boom onder meer werken van Montesqiue en Foucault.

Lees verder
nieuws 3 april 2018

PERSBERICHT: Boom uitgevers en uitgeverij De Tijdstroom bundelen hun krachten

Uitgeverij De Tijdstroom fuseert met Boom uitgevers. Door de krachtenbundeling zal de zorgprofessional nog beter gefaciliteerd worden in haar toepassing en overdracht van hoogwaardige kennis. De nieuwe combinatie van Boom uitgevers en De Tijdstroom stelt zich ten doel om de zorgprofessional optimaal te bedienen.

Lees verder
nieuws 1 maart 2018

Coachlink: al vijf jaar de coach voor coaches

Coachlink bestaat 5 jaar! Sinds 1 maart 2013 is Coachlink live en dat wordt vijf weken lang gevierd met extra feestelijke nieuwsbrieven en weggeefacties. In die vijf jaar is de kennisbank van Coachlink uitgebreid tot ruim 2750 artikelen uit bijna 200 boeken. Daarmee heb je een schat aan informatie – toegankelijk via de cloud – uit complete boeken over van coaching en persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder
nieuws 21 februari 2018

Webinars voor docenten en professionals

Nu meer dan ooit is het belangrijk op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen. Zowel de docent als de lerende professional heeft daarbij talloze keuzemogelijkheden. Bij Boom hoger onderwijs vindt u daarom vrij toegankelijke webinars om u op weg te helpen.

Lees verder
nieuws 7 februari 2018

Compleet aanbod leermethoden voor het hoger onderwijs

Bent u docent in het hoger onderwijs? Bij Boom vindt u een breed assortiment met leermethoden voor uiteenlopende studies die goed aansluiten bij de praktijk. In onze folders vindt u een selectie van nieuwe, herziene en verschenen boeken.

Lees verder
nieuws 29 januari 2018

De Boom NT2-catalogus 2018 is uit!

Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe NT2-catalogus. Benieuwd wat we dit jaar allemaal voor u in petto hebben?

Lees verder
nieuws 5 december 2017

Onze nieuwe voorjaarsaanbieding 2018 is er!

In het voorjaar van 2018 zullen er weer volop mooie en inspirerende boeken verschijnen op het gebied van filosofie, geschiedenis, management & coaching en psychologie & psychiatrie.

 

Lees verder
nieuws 18 oktober 2017

LeesSpengler

LeesSpengler.nl is het platform dat doorgaat waar het boek De ondergang van het Avondland ophoudt.

Lees verder
nieuws 5 juli 2017

Boom uitgevers Amsterdam neemt boekenportfolio Adfo Groep over

Boom uitgevers Amsterdam neemt per 1 juli 2017 het boekenportfolio van Adfo Groep, onderdeel van de Sijthoff Media Groep, over.

Lees verder
nieuws 30 mei 2017

Boeklancering De ondergang van het Avondland op 10 oktober in Paradiso

Op 10 oktober 2017 presenteert Boom uitgevers Amsterdam De ondergang van het Avondland op het Ondergangsfestival in Paradiso.

 

Deze beslissende klassieker van Oswald Spengler uit het interbellum blijkt juist voor onze tijd weer verrassend relevant, en wordt nu voor het eerst in het Nederlands vertaald. Van het boek werden honderdduizenden exemplaren verkocht. Schrijvers, filosofen, wetenschappers, politici en kunstenaars lieten zich door De ondergang van het Avondland inspireren.

 

Lees verder
nieuws 1 mei 2017

Boom NT2 Academie is live!

Met gepaste trots presenteren wij Boom NT2 Academie; hét platform voor deskundigheidsbevordering van NT2-docenten en taalvrijwilligers. Naast trainingen vindt u op de site docentenboeken en cahiers met informatie voor het optimaliseren van de NT2-les. Ook introduceren we MyMethods, een handige tool met meer dan 550 praktische werkvormen.

 

 

Lees verder
nieuws 4 maart 2017

René ten Bos benoemd tot Denker des Vaderlands

Filosoof René ten Bos volgt Marli Huijer, René Gude en Hans Achterhuis op als Denker des Vaderlands. Ten Bos is hoogleraar filosofie en managementfilosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Bij Boom verschenen vele publicaties van zijn hand. Begin dit jaar nog 'Dwalen in het antropoceen', eerder 'Water' dat op de shortlist van de ECI Literatuurprijs stond, en 'Bureaucratie is een inktvis' dat de Socratesbeker voor prikkelendste filosofieboek van 2016 won. De Denker des Vaderlands is een initiatief van de Stichting Maand van de Filosofie.

  

Lees verder
nieuws 9 februari 2017

Persbericht: Boom uitgevers Amsterdam lanceert BusinezzLink

Boom uitgevers Amsterdam lanceert BusinezzLink: dé kennisbank voor en door professioneel Nederland. BusinezzLink geeft abonnees onbeperkt toegang tot nu al ruim 300 managementboeken en deelt actuele kennis in de vorm van blogs en nieuwsartikelen. Daarnaast kunen abonnees vrij putten uit een aantrekkelijk aanbod werkvormen en modellen.

 

 

Lees verder

Op de hoogte blijven van onze uitgaven en activiteiten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrieven