Actueel

nieuws 18 juli 2017

Onze nieuwe najaarsaanbieding is er!

Dit najaar verschijnen bij Boom uitgevers Amsterdam weer volop mooie en inspirerende boeken op het gebied van filosofie, geschiedenis, management & coaching en psychologie & psychiatrie.

Lees verder
nieuws 5 juli 2017

Boom uitgevers Amsterdam neemt boekenportfolio Adfo Groep over

Boom uitgevers Amsterdam neemt per 1 juli 2017 het boekenportfolio van Adfo Groep, onderdeel van de Sijthoff Media Groep, over.

Lees verder
nieuws 30 mei 2017

Boeklancering De ondergang van het Avondland op 10 oktober in Paradiso

Op 10 oktober 2017 presenteert Boom uitgevers Amsterdam De ondergang van het Avondland op het Ondergangsfestival in Paradiso.

 

Deze beslissende klassieker van Oswald Spengler uit het interbellum blijkt juist voor onze tijd weer verrassend relevant, en wordt nu voor het eerst in het Nederlands vertaald. Van het boek werden honderdduizenden exemplaren verkocht. Schrijvers, filosofen, wetenschappers, politici en kunstenaars lieten zich door De ondergang van het Avondland inspireren.

 

Lees verder
nieuws 1 mei 2017

Boom NT2 Academie is live!

Met gepaste trots presenteren wij Boom NT2 Academie; hét platform voor deskundigheidsbevordering van NT2-docenten en taalvrijwilligers. Naast trainingen vindt u op de site docentenboeken en cahiers met informatie voor het optimaliseren van de NT2-les. Ook introduceren we MyMethods, een handige tool met meer dan 550 praktische werkvormen.

 

 

Lees verder
nieuws 4 maart 2017

René ten Bos benoemd tot Denker des Vaderlands

Filosoof René ten Bos volgt Marli Huijer, René Gude en Hans Achterhuis op als Denker des Vaderlands. Ten Bos is hoogleraar filosofie en managementfilosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Bij Boom verschenen vele publicaties van zijn hand. Begin dit jaar nog 'Dwalen in het antropoceen', eerder 'Water' dat op de shortlist van de ECI Literatuurprijs stond, en 'Bureaucratie is een inktvis' dat de Socratesbeker voor prikkelendste filosofieboek van 2016 won. De Denker des Vaderlands is een initiatief van de Stichting Maand van de Filosofie.

  

Lees verder
nieuws 9 februari 2017

Persbericht: Boom uitgevers Amsterdam lanceert BusinezzLink

Boom uitgevers Amsterdam lanceert BusinezzLink: dé kennisbank voor en door professioneel Nederland. BusinezzLink geeft abonnees onbeperkt toegang tot nu al ruim 300 managementboeken en deelt actuele kennis in de vorm van blogs en nieuwsartikelen. Daarnaast kunen abonnees vrij putten uit een aantrekkelijk aanbod werkvormen en modellen.

 

 

Lees verder
nieuws 15 december 2016

Jubileumboek Boom uitgevers 175 jaar

Het jubilieumboek Boom uitgevers 175 jaar schetst de geschiedenis van deze bijzondere uitgeverij en laat zien met welke dilemma’s de onderneming zich in de loop der tijd geconfronteerd zag. Ze zijn schaars geworden, familiebedrijven met een lange geschiedenis die nog altijd floreren. Zo'n zeldzaamheid is Koninklijke Boom uitgevers, een uitgeverij die in 2016 haar 175-jarig jubileum vierde.

 

 

Lees verder
nieuws 5 december 2016

Nieuwe boeken die je kennis vergroten

In de voorjaarsaanbieding 2017 van Boom uitgevers Amsterdam vindt u inspirerende boeken die uw kennis vergroten op het gebied van filosofie, geschiedenis, management & coaching en psychologie & psychiatrie.

 

Lees verder
nieuws 1 december 2016

Komt u ook naar de Nationale Onderwijs Tentoonstelling 2017?

Net als bij eerdere edities van de NOT presenteert Boom test onderwijs haar uitgebreide assortiment aan toetsen, tests, vragenlijsten en boeken voor professionals in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs en hoger onderwijs. 

Lees verder
nieuws 18 november 2016

Uitreiking Spinozalens en Spinozalezing Kwame Anthony Appiah

Op 24 november – de geboortedag van Spinoza – ontvangt Kwame Anthony Appiah de Spinozalens 2016 uit handen van de burgemeester van Amsterdam. Tevens wordt Appiahs boek De erecode gepresenteerd. Appiah houdt vervolgens de Spinozalezing met als thema ‘Challenges of Identity’.

 

Lees verder
nieuws 14 juni 2016

Bekijk onze nieuwe uitgaven in de najaarscatalogus 2016

2016 is een jaar met een bijzonder feestelijk tintje voor onze uitgeverij: Koninklijke Boom uitgevers bestaat 175 jaar! Deze aanbiedingscatalogus opent dan ook met de uitgave Onafhankelijk en betrokken, waarin de geschiedenis wordt beschreven van 175 jaar Koninklijke Boom uitgevers. Daarnaast vindt u in de najaarscatalogus de nieuwste uitgaven in de thema’s die u van ons gewend bent: filosofie, geschiedenis, psychologie en psychiatrie, management en coaching, taal en hoger onderwijs. Alle nieuwe titels presenteren we onder één imprint: Boom.

Lees verder
nieuws 2 juni 2016

Nieuwe webshop: BoomGeschiedenis.nl

Tot nu toe waren de geschiedenisuitgaven van Boom uitgevers Amsterdam te bekijken en bestellen op UitgeverijBoom.nl. Vanaf nu kunt u daarvoor terecht in onze nieuwe, gespecialiseerde webshop: BoomGeschiedenis.nl.

Lees verder
nieuws 10 mei 2016

Businezz.nl, dé webshop voor boeken over management en coaching

Boeken op het gebied van management, coaching en persoonlijke ontwikkeling bestelt u op Businezz.nl

Lees verder
nieuws 21 april 2016

René ten Bos wint Socratesbeker 2016

René ten Bos wint met zijn boek Bureaucratie is een inktvis de Socratesbeker 2016. Dit werd bekendgemaakt tijdens de Filosofie Nacht in Amsterdam. Jaarlijks gaat de prijs naar het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek van het afgelopen jaar. De jury noemt Bureaucratie is een inktvis: 'Heerlijk satirisch, bijzonder origineel en zeer toegankelijk voor een groot publiek.'

Lees verder
nieuws 5 april 2016

Nieuwe voorstelling Hotel Hallo

Theater van A tot Z presenteert de Fast Forward-productie Hotel Hallo, een vrolijke theatervoorstelling voor kinderen op de basisschool. Het stuk is gebaseerd op de gelijknamige woordenschatmethode Hotel Hallo van Boom uitgevers Amsterdam.

Lees verder
nieuws 31 maart 2016

Marli Huijer en Martin van Hees schrijven manifest 'Wij zijn allemaal migranten'

Denker des Vaderlands Marli Huijer en filosoof Martin van Hees zijn initiatiefnemers van het manifest ‘Wij zijn allemaal migranten. Een pleidooi voor Europese openheid’, dat aan de vooravond van de Maand van de Filosofie wordt gepubliceerd in dagblad Trouw. Het manifest is ondertekend door meer dan 150 Nederlandse filosofen, wetenschappers en kunstenaars.

Lees verder
nieuws 29 februari 2016

Nieuwe website voor het hoger onderwijs

Voortaan kunnen docenten in het hoger onderwijs hun docentexemplaren van titels van Boom Lemma uitgevers en Academic Service aanvragen via een nieuwe website: BoomHogerOnderwijs.nl.

Lees verder
nieuws 17 februari 2016

Volop persaandacht voor 'Het geheim van de laatste staat'

In 'Het geheim van de laatste staat' formuleert Paul Frissen een fundamentele kritiek op het verlangen naar transparantie. Het boek verscheen eind januari en staat volop in de belangstelling van de media.

Lees verder
nieuws 5 januari 2016

Voorjaarscatalogus 2016: bekijk onze nieuwe uitgaven

In 2015 maakte Boom uitgevers Amsterdam een aantal grote veranderingen door met de integratie van Boom Lemma uitgevers en de acquisitie van Academic Service. Het portfolio van de uitgeverij is aangevuld met een sterke collectie titels op het gebied van hoger onderwijs, management en coaching. In de voorjaarscatalogus 2016 vindt u alle uitgaven die in de eerste helft van het nieuwe jaar verschijnen.

Lees verder
nieuws 22 december 2015

Tentoonstelling over ontdekkingsreiziger Rouffaer in Oude UB Leiden

Frank Okker, auteur van Rouffaer, de laatste Indische ontdekkingsreiziger, heeft voor de Oude UB van de Universiteit Leiden een tentoonstelling samengesteld over Gerret Pieter Rouffaer.

Lees verder
nieuws 16 december 2015

Binnenkort verkrijgbaar: Francis Bacons Novum organum

'Kennis is macht.' Dit beroemde motto is gebaseerd op een aforisme uit Novum organum, het boek waarin Francis Bacon de grondslag legde voor de moderne wetenschap. In januari 2016 verschijnt bij Boom uitgevers Amsterdam een nieuwe, vertaalde uitgave van Novum organum.

Lees verder
nieuws 12 december 2015

Groots defilé in Rotterdam ter ere van 350 jaar Korps Mariniers

Op 12 december bestond het Korps Mariniers 350 jaar. Dit jubileum is groots gevierd met een defilé in Rotterdam en natuurlijk met een boek. Op 10 december verscheen Over grenzen – Het Korps Mariniers na de val van de Muur, 1989-2015

Lees verder
nieuws 24 november 2015

Zojuist verschenen: Dutch Professionals, powered by hbo

Ter ere van het 40-jarig bestaan van de Vereniging Hogescholen is het jubileumboek Dutch Professionals verschenen. Premier Rutte nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Lees verder
nieuws 28 oktober 2015

Tentoonstelling: Less is More / Less is a Bore

Ter gelegenheid van het afscheid van prof. Arthur Eger van de Universiteit Twente en het verschijnen van zijn boek Graphic Design on Paper, Screens, and Products heeft het Museum TwentseWelle een tentoonstelling georganiseerd met het thema 'Less is More / Less is a Bore'.

Lees verder
nieuws 27 oktober 2015

Denker des Vaderlands Marli Huijer op Brainwash Festival

Denker des Vaderlands Marli Huijer was een van de sprekers op het Brainwash Festival. Dit festival over filosofie, literatuur en theater vond op 24 oktober in Amsterdam plaats.

Lees verder
nieuws 27 oktober 2015

Volop persaandacht voor 'De jaren van Maarten van Traa'

De onlangs verschenen biografie De jaren van Maarten van Traa is volop in de media. PvdA’er Maarten van Traa was een sociaaldemocraat in de traditie van Den Uyl. Hij was in mei 1968 ooggetuige van de Parijse opstand en leidde tijdens het kabinet-Kok het onderzoek naar de IRT-affaire.

Lees verder
nieuws 26 oktober 2015

Silvia Blankestijn is Trainer van het Jaar

De Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA) heeft Silvia Blankestijn benoemd tot Trainer van het Jaar 2015-16. Trainer van het Jaar is de prijs voor de persoon die volgens collega’s en opdrachtgevers de beste trainer is in het Nederlandse taalgebied.

Lees verder