Actueel

Boom uitgevers Amsterdam neemt boekenportfolio Adfo Groep over

Boom uitgevers Amsterdam neemt per 1 juli 2017 het boekenportfolio van Adfo Groep, onderdeel van de Sijthoff Media Groep, over.

Naast deze overgang gaan Adfo Groep en Boom uitgevers Amsterdam een partnerschap aan. Dit partnerschap is gericht op de marketing van de boektitels op het platform van Adfo Groep en het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe proposities.  Zowel Adfo Groep als Boom uitgevers Amsterdam zijn er van overtuigd dat het boekenportfolio in de nieuwe situatie een mooie en succesvolle toekomst tegemoet gaat.

 

Volgens Mark Termeer, directeur Adfo Groep, biedt de sterke positie van Boom uitgevers Amsterdam in de educatieve markt meer en betere kansen voor het boekenportfolio en haar auteurs.

 

Eline Crijns, adjunct directeur Boom uitgevers Amsterdam, geeft aan dat deze acquisitie zowel voor Boom management en coaching én Boom hoger onderwijs nieuwe kansen in dit domein biedt.

 

Boom management en coaching en Boom hoger onderwijs zijn onderdeel van Boom uitgevers Amsterdam. Het boekenportfolio van de Adfo Groep en haar auteurs verrijken beide onderdelen. Boom management en coaching, met platforms als Coachlink en Businezzlink, verstevigt haar positie op gebied van marketing en communicatie richting managementprofessionals. Boom hoger onderwijs, met een breed communicatie- en marketingportfolio voor het hoger onderwijs, verstevigt haar positie met gerenommeerde titels en auteurs.

 

Boom uitgevers Amsterdam is onderdeel van Koninklijke Boom uitgevers, een familiebedrijf met ruim 350 medewerkers dat 176 jaar bestaat. Het is een solide en innovatieve uitgeverij, waar het portfolio naast een gestaag groeiend folio fonds bestaat uit een snel groeiend digitaal fonds en steeds meer omzet wordt gerealiseerd via eigen webshops. Ook maken Uitgeverij Edu’Actief, Boom uitgevers Den Haag, Courseweb, Uitgeverij Sarphati en Boom uitgevers Nieuwsmedia deel uit van de groep.

 

Adfo Groep richt zich specifiek op kennis en informatie op het gebied van marketing, media en communicatie. Haar cross mediale platform is marktleider in Nederland en omvat leidende merken als Adformatie, Tijdschrift voor Marketing en Communicatie. Adfo Groep is onderdeel van Sijthoff Media Groep. Het bedrijf is marktleider in vier clusters: overheid (Binnenlands Bestuur), IT (AG Connect), marcom (Adfo Groep) en kinderen/jongeren (Young and Connected met Kidsweek en 7Days).

 

Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen met:

Eline Crijns, directie Boom uitgevers Amsterdam, e.crijns@bua.nl
Mark Termeer, directie Adfo Groep, marktermeer@adfogroep.nl

Boeken van ADFO groep

Thought leadership

Mignon van Halderen, Kym Kettler-Paddock, Craig Badings
Bekijk