Actueel

Blader hier door de catalogus voorjaar 2018

Onze nieuwe voorjaarsaanbieding 2018 is er!

In het voorjaar van 2018 zullen er weer volop mooie en inspirerende boeken verschijnen op het gebied van filosofie, geschiedenis, management & coaching en psychologie & psychiatrie.

 

Filosofie
Timothy Morton is een van de 'hotste' denkers over ecologie en milieu van dit moment. In het wonderlijk onorthodoxe Duistere ecologie combineert hij filosofie, wetenschap, kunst en cultuur met een literaire schrijfstijl. 
In Het volk in de grot ontwikkelt Denker des Vaderlands, René ten Bos, op eigenzinnige wijze een nieuwe visie op de tegenstelling tussen volk en elite. Wanneer en in hoeverre zijn wij autonoom in ons handelen en de wijze waarop wij leven? Autonomie, het eerste werk van Beate Rössler dat in het Nederlands wordt uitgegeven, is een 'essay over het vervulde leven'.

 

Geschiedenis
In 2018 verschijnt een nieuw geschreven monument van de Joden, Sinti en Roma die tijdens de Duitse bezetting zijn weggevoerd en vermoord: De 102.000 namen. Herinneringscentrum Kamp Westerbork heeft gewerkt aan het verbeteren van de lijsten, met als resultaat een herziene editie.
Op 17 februari 2018 bestaat het dagblad Trouw 75 jaar. Peter Bootsma schreef een spannend boek over veranderende tijden en worstelende journalisten. De diepgravende biografie van Frits Botermans over Oswald Spengler is de sleutel tot een van de grote boeken uit de wereldgeschiedenis. Zonder hem op te hemelen of neer te sabelen schetst hij een fascinerend beeld van een van de grote denkers van de twintigste eeuw.

 

Psychologie en psychiatrie
Komend najaar bieden wij op het gebied van psychologie en psychiatrie een mooi aantal nieuwe titels. In Knijpen in de ziel bespreekt Frans Zitman de onstuimige geschiedenis van de psychiatrie en laat zien dat de vreemde, intrigerende en paradoxale relatie tussen hersenen en geest steeds weer het fundamentele twistpunt is in de psychiatrie. Dit boek is een toegankelijk en vermakelijk geschreven boek op het grensvlak van filosofie en psychiatrie.
Een gebroken been wordt meteen, zonder aarzeling, gezet, maar een gebroken geest niet. Psychische pijn is net zo echt en voelbaar als fysieke pijn, maar toch worden deze twee typen van pijn niet op dezelfde manier benaderd. Richard Layard en David M. Clark, respectievelijk econoom en klinisch psycholoog, schreven in Therapiewinst – De waarde van psychologische behandeling over deze eigenaardige (en kwalijke) gang van zaken.
Positieve psychiatrie van Fredrike Bannink en Frenk Peeters is het eerste boek in Nederland over positieve psychiatrie. Zij beschrijven vele casussen, toepassingen en verhalen, waardoor iedereen uit de psychiatrische praktijk morgen al kan beginnen met positieve psychiatrie. 


Management en coaching
Kloteklanten 3.0 - Hoe word ik het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland (... voor mijn klanten) is de opvolger van de bestseller Kloteklanten. Egbert Jan Bel stelt in dit nieuwe boek dat klantvriendelijkheid is een strategisch gegeven geworden in de bedrijfsambitie. Verandermanagement veranderd zuivert het vakgebied en toont welke ideeën over veranderen wel en niet deugen. Aan modellen, goeroes en boeken met de volgende succesaanpak voor verandermanagement geen gebrek. Tegelijkertijd leiden discutabele aanpakken tot verspilling en gemiste kansen. Inzicht in wat wel of niet werkt schiet tekort. Factor doen! van Marinka Lipsius is een praktische handboek voor leiderschap met lef. Hierin lees je hoe moed getoond kan worden op een succesvolle manier.

Verwacht

Autonomie

Beate Rössler
Bekijk