Actueel

Nieuwe boeken voor een veelzijdig najaar

Boom uitgevers Amsterdam presenteert u de najaarsaanbieding 2018 met daarin prikkelende en gegarandeerd spraakmakende boeken op de gebieden die u van ons gewend bent: filosofie, geschiedenis, psychologie & psychologie en management en coaching.

Steeds zijn het boeken die u een nieuw perspectief aanreiken op uzelf als mens en professional of op heden, verleden en toekomst van onze samenleving.

 

Psychologie en psychiatrie

Zo werpt Bert van den Bergh in De schaduw van de zwarte hond een verrassend licht op het veelvoorkomende fenomeen depressie. Volgens hem moeten we depressie niet begrijpen als een stemmingsstoornis, maar als een ‘afstemmingsstoornis’.Deze duidt op een kloof tussen onszelf en de rol die we moeten aannemen in de wereld. Zijn these vraagt om een nieuwe oriëntering op de behandeling van deze psychische aandoening.

 

Management

Jim Stolze neemt de lezer mee langs de verregaande implicaties van de wereld van data, algoritmen en kunstmatige intelligentie. In zijn boek Algoritmisering, wen er maar aan! laat hij zien dat we nog lang niet genoeg nagedacht hebben over deze ontwikkelingen, die diepgaande gevolgen hebben voor organisaties, leiderschap, werkgelegenheid, ethiek en moraliteit. Stolze helpt de lezer de kennisachterstand in één keer in te halen en te duiden.

 

Geschiedenis

Van Roel van Duijn publiceren wij Een zoon voor de Führer, een spraakmakend boek dat een onthutsende inkijk geeft in het fenomeen daderschap. Hij schrijft het verhaal van Julia Op ten Noort, een fervent aanhanger van de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. Naast een schokkende inkijk in ideologische verdwazing stelt Van Duijn wezenlijke vragen over onze eigen

fascinatie met het kwaad en met daders. Schrijven hierover blijkt niet zonder persoonlijke risico’s.

 

Filosofie

De laatste titel die ik hier wil uitlichten is Foucaults Geschiedenis van de seksualiteit. Zoals u van ons gewend bent publiceren wij in het fonds filosofie klassieke teksten die nog steeds een sterke zeggingskracht hebben in de wereld van vandaag. De vragen die Foucault stelt over subjectiviteit en seksuele identiteit zijn ten tijdevan #metoo en identity politics nog zeer actueel. We presenteren deze bijzondere nieuwe vertaling in november op grootse wijze.

Blader hier door de catalogus

Catalogus Boom uitgevers najaar 2018