Filosofie

Boom uitgevers Amsterdam ontwikkelde zich in de afgelopen decennia tot een toonaangevend huis voor publicaties op het gebied van de filosofie: werk van zowel klassieke als contemporaine denkers, van Arendt tot Zizek. Daarnaast investeert de uitgeverij in nieuwe lesmethodes voor filosofie en titels voor het hoger onderwijs.  

Marli Huijer: Denker des Vaderlands

 

Filosofe en arts Marli Huijer is in 2015 voor twee jaar benoemd tot Denker des Vaderlands, een initiatief van Filosofie Magazine, Stichting Maand van de Filosofie en Trouw. Als Denker des Vaderlands promoot zij de filosofie in de breedste zin van het woord en in het bijzonder het ‘tussendenken’: Als Denker des Vaderlands wil ik stemmen van anderen, die op een minder goed hoorbare positie zitten dan ik, laten klinken.’  Bij Boom uitgevers Amsterdam verschenen van Marli Huijer: Discipline (2013), Ritme (editie 2015) en Het leven is niet leuk als je je mond houdt (2015).

 


 

Klassieke filosofische werken

Boom uitgevers Amsterdam heeft verschillende grote klassieke
werken
uit de westerse filosofie in vertaling uitgebracht, waaronder werk van Hegel, Kant en Schopenhauer. Veel van het gedachtegoed van deze denkers is vandaag de dag onverminderd relevant en actueel. Vanuit die overtuiging maken wij klassieke filosofische werken toegankelijk voor een breed publiek. 

Contemporaine denkers

Ook hedendaagse denkers ontbreken niet in ons aanbod. Contemporaine auteurs uit Nederland en Vlaanderen, zoals Ad Verbrugge en René ten Bos, kiezen voor Boom uitgevers Amsterdam. Daarnaast vertalen wij werk van buitenlandse filosofen zoals Peter Sloterdijk en Slavoj Zizek, die vernieuwende en soms controversiële ideeën uitdragen.  

“Peter Sloterdijk is de meest beroemde, beruchte, barokke, buitenissige, bizarre, begeesterde cultuurfilosoof van Duitsland” - Trouw

Uitgaven voor het voortgezet en hoger filosofie-onderwijs

Voor het voortgezet en hoger onderwijs zijn wij actief als uitgever van leerboeken, basisboeken en naslagwerken op het terrein van de filosofie. Voor het voortgezet onderwijs zijn er de lesmethodes Durf te denken en Big History. Een vakoverschrijdende oriëntatie op de wetenschappen. Big History is de eerste Nederlandstalige methode voor het gelijknamige schoolvak en behandelt 13,8 miljard jaar geschiedenis in één schooljaar. Studenten in het hoger onderwijs vinden een uitgebreid aanbod aan basisboeken over onder meer cultuurfilosofie, techniekfilosofie en logica.

 

Online: Filosofiebank.nl

In 2013 ging een groot project van start: Filosofiebank.nl

Dit is een volledig doorzoekbare digitale filosofiebibliotheek waar scholieren, studenten, cursisten, docenten en vakfilosofen tienduizenden pagina’s vinden. Filosofiebank.nl maakt superieure Nederlandse edities en vertalingen van de grootste filosofieteksten overal en altijd toegankelijk.

Blijf op de hoogte van onze uitgaven en activiteiten

Bezoek de webshop Boomfilosofie.nl

Uitgelicht

Achterblijven

Marli Huijer
Bekijk

Gastvrijheid

Jacques Derrida, Anne Dufourmantelle
Bekijk
Catalogus najaar 2017
Bekijk online