Geschiedenis

Het is onmogelijk het heden te begrijpen zonder de historie te kennen. Bij Boom uitgevers Amsterdam verschijnen boeken over de Nederlandse koloniale en militaire geschiedenis, politieke biografieën en bedrijfsgeschiedenissen. Al deze uitgaven worden gekenmerkt door inhoudelijke kwaliteit, rijke illustraties en een fraaie uitvoering.

Politieke geschiedenis en biografieën

In samenwerking met het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis hebben wij de serie Parlementaire geschiedenis van Nederland tot stand gebracht. Ook verschijnen bij ons biografieën van grote figuren uit de Nederlandse geschiedenis: inspirerende titels over de levens en carrières van politieke zwaargewichten als VOC-grondlegger Jan Pieterszoon Coen, de eerste drie Oranje-koningen Willem I, II en III, en  premiers Abraham Kuyper, Thorbecke en Van Agt. De biografie Koning Willem III van Dik van der Meulen is in 2014 bekroond met de Libris Geschiedenisprijs.

 

Militaire en oorlogsboeken
Ook militaire en oorlogsboeken behoren tot onze speerpunten. In samenwerking met gerenommeerde onderzoekers aan instituten als het NIMH en het NIOD komen unieke uitgaven tot stand, zoals De Tachtigjarige Oorlog, Waterloo en 200 jaar Koninklijke Landmacht. Bijzondere verzetsgeschiedenissen als De Velser Affaire of ‘Vergeet niet dat je arts bent’, over het verzet van Joodse artsen in de Tweede Wereldoorlog, leggen onze rijke en soms duistere historie bloot.  

 

 

Bedrijfsgeschiedenissen
In fraai uitgevoerde uitgaven hebben wij de rijke historie van het Nederlandse bedrijfsleven inzichtelijk gemaakt. Onder meer Shell, Boskalis, Heineken, Theater Carré en ABN AMRO gaven ons opdracht hun historie in boekvorm te publiceren. Ook de geschiedenis van publieke organisaties als de Nederlandse politie, het Amsterdams Medisch Centrum (AMC) en de Nederlandse Spoorwegen (NS) verschenen bij Boom uitgevers Amsterdam. Uit deze projecten kwamen unieke uitgaven voort, altijd royaal geïllustreerd en in sommige gevallen met behulp van digitale middelen verrijkt met beeld en geluid, waardoor de geschiedenis nog verder tot leven gewekt wordt.

BINT: het Nederlandse bedrijfsleven in zeven thema’s

Blijf op de hoogte van onze uitgaven en activiteiten

Bezoek de webshop Boomgeschiedenis.nl

Catalogus 2018
Bekijk online