Hoger onderwijs

Als kennispartner in het hoger onderwijs levert Boom uitgevers Amsterdam een bijdrage aan de ontwikkeling van studenten in het hoger onderwijs. Door de samenwerking met een uitgebreid netwerk van docenten, studenten en professionals sluit ons materiaal naadloos aan op de onderwijspraktijk. 

De uitgaven voor hoger onderwijs werden voorheen ontwikkeld door Boom Lemma uitgevers en Academic Service, maar gaan voortaan verder onder één imprint: Boom. Sinds 2017 worden bij Boom ook de boeken uit het portfolio van Adfo Books uitgegeven

 

Gedegen studiemateriaal voor het hoger onderwijs

Het studiemateriaal van Boom uitgevers Amsterdam bestaat uit een breed scala aan methoden waaronder boeken, e-books, websites, apps en digitale leeromgevingen. Wij richten ons op diverse domeinen, waaronder communicatie en media, onderzoek en vaardigheden, onderwijs, opvoeding en engineering.

 

Bekende en veelgebruikte studieboeken zijn Wat is onderzoek?Industriële Productie en ProActive Nursing.

 

Online lesmateriaal en digitale leeromgevingen
Bij veel van onze uitgaven ontwikkelen wij aanvullend online studie- en lesmateriaal voor zowel docent als student. Dit materiaal, zoals docentenhandleidingen, presentaties en oefen- en toetsvragen, is te vinden op companion-websites behorende bij de boeken. We bieden daarnaast online trainingen en digitale onderzoekstools, bijvoorbeeld Wat is onderzoek?, SchrijfhulpZelf leren rapporteren en Zelf leren schrijven voor economie en bedrijfskunde.

Auteur Yolanda Mante over de methode 'Zelf leren rapporteren'

Neerlandica Yolanda Mante geeft al bijna 25 jaar onderwijs en trainingen in academische en communicatieve vaardigheden aan studenten en professionals.

Voor docenten: docentendagen, bezoek

Onze leermiddelen worden ontwikkeld door auteurs  uit de onderwijswereld, veelal zelf docent. Voor docenten organiseren wij jaarlijks verschillende docentendagen. Ook bezoeken onze accountmanagers regelmatig hogescholen om docenten te informeren over nieuw en verwacht studiemateriaal. Zo willen wij de docent centraal stellen in de ontwikkeling van het studiemateriaal. Bent u docent en wilt u een gratis docentenexemplaar ter beoordeling aanvragen? Lees meer op de pagina Docenten >

Blijf op de hoogte van onze uitgaven en activiteiten

Bezoek Boomhogeronderwijs.nl

Uitgelicht

Industriële productie

H.J.J. Kals, Cs. Buiting-Csikós, J. M. Ponsen, A. H. Streppel
Bekijk