Hoger onderwijs

Als kennispartner in het hoger onderwijs levert Boom uitgevers Amsterdam een bijdrage aan de ontwikkeling van studenten in het hoger onderwijs. Door de samenwerking met een uitgebreid netwerk van docenten, studenten en professionals sluit ons materiaal naadloos aan op de onderwijspraktijk. 

De uitgaven voor hoger onderwijs werden voorheen ontwikkeld door Boom Lemma uitgevers en Academic Service, maar gaan voortaan verder onder één imprint: Boom.

 

Gedegen studiemateriaal voor het hoger onderwijs

Het studiemateriaal van Boom uitgevers Amsterdam bestaat uit een breed scala aan methoden waaronder boeken, e-books, websites, apps en digitale leeromgevingen. Wij richten ons op diverse domeinen, waaronder communicatie en media, onderzoek en vaardigheden, onderwijs, opvoeding en engineering.

 

Bekende en veelgebruikte studieboeken zijn Wat is onderzoek?, Industriële Productie en de reeks Aan de slag met ict in het hbo.

 

Online lesmateriaal en digitale leeromgevingen
Bij veel van onze uitgaven ontwikkelen wij aanvullend online studie- en lesmateriaal voor zowel docent als student. Dit materiaal, zoals docentenhandleidingen, presentaties en oefen- en toetsvragen, is te vinden op companion-websites behorende bij de boeken en op Academicx.nl. We bieden daarnaast online trainingen en digitale onderzoekstools, bijvoorbeeld Wat is onderzoek?, Vaardigheden in psychodiagnostiek en Schrijfhulp.

Auteur Nel Verhoeven over de onderzoekstool bij 'Wat is onderzoek'?:

Nel Verhoeven is DEAN van de Academy of Business Administration / International Business School in Vlissingen. Zij publiceerde verschillende succesvolle uitgaven op het gebied van onderzoek. 

Voor docenten: docentendagen, bezoek

Onze leermiddelen worden ontwikkeld door auteurs  uit de onderwijswereld, veelal zelf docent. Voor docenten organiseren wij jaarlijks verschillende docentendagen. Ook bezoeken onze accountmanagers regelmatig hogescholen om docenten te informeren over nieuw en verwacht studiemateriaal. Zo willen wij de docent centraal stellen in de ontwikkeling van het studiemateriaal. Bent u docent en wilt u een beoordelings- of docentenexemplaar aanvragen? Lees meer op de pagina Docenten >

Blijf op de hoogte van onze uitgaven en activiteiten

Bezoek de webshop BoomHogerOnderwijs.nl

Uitgelicht

Brainnovation

Maurice Crijns, Peter Biekens
Bekijk

Storytelling Atlas

Suzanne Tesselaar
Bekijk

Wijkverpleging

Aart Pool, Aenne Werner, Paulien van Antwerpen-Hoogenraad
Bekijk

Schrijfhulp

Lia Hesemans, Jos Schilleman
Bekijk
Catalogus voorjaar 2017
Bekijk online