NT2

Boom uitgevers Amsterdam is specialist en marktleider in het ontwikkelen en uitgeven van lesmateriaal Nederlands als tweede taal (NT2) en Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM). Met ons NT2-assortiment kunnen anderstaligen zich goed voorbereiden op hun hele inburgeringstraject. Voor docenten hebben we Boom NT2 Academie; een digitaal platform voor deskundigheidsbevordering. Op dit platform bieden wij trainingen, docentenboeken en NT2-cahiers én MyMethods aan.

Compleet programma met doelgroepgericht materiaal

Voor een succesvol NT2-traject is het belangrijk de juiste leermethode te gebruiken. Hoog- of laagopgeleid, jong of volwassen, beginner of gevorderd; een taal leren gaat het beste met lesmateriaal ontwikkeld voor specifieke doelgroepen. Boom NT2 heeft voor iedere cursist geschikt materiaal in huis, op papier en online.

 

Met de methodeonafhankelijke toetsen in het Boom Taaltestcentrum kunnen docenten inzicht krijgen in het taalniveau van hun cursisten. Voor zowel niveau A2 als B1 zijn er toetsen voor lezen, luisteren, schrijven en spreken.

  

Succesvolle methodes voor anderstaligen

Voor laag- en hoogopgeleide anderstaligen verscheen onder andere de Delftse methode, ontwikkeld aan de TU Delft en al ruim dertig jaar een succesvolle NT2-methode. Ook is er de populaire reeks NT2 Op maat, een complete voorbereiding op het Staatsexamen NT2 programma I en II. Ter voorbereiding op het basisexamen inburgering is in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het officiële lespakket Naar Nederland ontwikkeld. Voor de jonge anderstaligen in het basis- en voortgezet onderwijs zijn speciale methoden beschikbaar, zoals het vrolijke Hotel Hallo, De taaltrap en DISK.

Onlangs verscheen Diglin+, een digitale alfabetiseringsmethode voor anderstalige jongeren en volwassenen.

 

Boom NT2 Academie; hét platform voor deskundigheidsbevordering

Ook docenten zijn nooit uitgeleerd. Boom NT2 Academie is het platform voor de deskundigheidsbevordering van NT2-docenten. U vindt hier trainingen en vakliteratuur voor het optimaliseren van de NT2-les. Maar ook de handige online tool MyMethods, met ruim 550 creatieve en inspirerende werkvormen.

Partners

In samenwerking met auteurs, opdrachtgevers en leveranciers werken wij continu aan innovatief papieren en digitaal lesmateriaal, zoals e-learningmodules en apps. Zo heeft het partnerschap met het taleninstituut Babel geleid tot de titels Vooruit, De sprong, De opmaat en De finale en wordt in samenwerking met de TU Delft de Delftse methode uitgegeven, waarvan alle uitgaven inmiddels ook als online cursus en met een app te volgen zijn. Lees meer over onze partners >

Blijf op de hoogte van onze uitgaven en activiteiten

Catalogus 2018
Bekijk online

Bezoek NT2academie.nl

Vakliteratuur van NT2

Basiscursus 1 - App

Complete cursus om te leren spreken, luisteren, lezen en schrijven in het Nederlands
Bekijk

De opmaat

Maud Beersmans, Wim Tersteeg
Bekijk

Klare Taal

Jenny van der Toorn-Schutte
Bekijk

Taalraps

Lieske Adèr, Margreet Verboog
Bekijk