NT2

Boom uitgevers Amsterdam is specialist en marktleider in het ontwikkelen en uitgeven van lesmateriaal Nederlands als tweede taal (NT2) en kennis van de Nederlandse maatschappij (KNM). Met ons NT2-assortiment kunnen anderstaligen zich goed voorbereiden op hun hele inburgeringstraject. 

Compleet programma met doelgroepgericht materiaal

Voor een succesvol NT2-traject is het belangrijk de juiste leermethode te gebruiken. Hoog- of laagopgeleid, jong of volwassen, beginner of gevorderd; een taal leren gaat het beste met lesmateriaal ontwikkeld voor specifieke doelgroepen. Boom NT2 heeft voor iedere cursist geschikt materiaal in huis, op papier en online.

 

Succesvolle methodes voor anderstaligen

Voor laag- en hoogopgeleide anderstaligen verschijnt onder andere de Delftse methode, ontwikkeld aan de TU Delft en al ruim dertig jaar een succesvolle NT2-methode. Ook is er de populaire reeks NT2 Op maat, een complete voorbereiding op het Staatsexamen NT2 programma I en II. Ter voorbereiding op het basisexamen inburgering is in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het officiële lespakket Naar Nederland ontwikkeld. Voor de jonge anderstaligen in het basis- en voortgezet onderwijs zijn speciale methoden beschikbaar, zoals het vrolijke Hotel Hallo, De taaltrap en DISK.

Bekijk de video over Hotel Hallo:

Partners

In samenwerking met auteurs, opdrachtgevers en leveranciers werken wij continu aan innovatief papieren en digitaal lesmateriaal, zoals e-learningmodules en apps. Zo heeft het partnerschap met het taleninstituut Babel geleid tot de titels Vooruit, De sprong, De opmaat en De finale en wordt in samenwerking met de TU Delft de Delftse methode uitgegeven, waarvan alle uitgaven inmiddels ook als online cursus en met een app te volgen zijn. Lees meer over onze partners >

Blijf op de hoogte van onze uitgaven en activiteiten

Bezoek de webshop NT2.nl

Uitgelicht

Van start

Wim Tersteeg, Sandra Duenk
Bekijk

Focus op taal

Marijke Huizinga, Alice van Kalsbeek
Bekijk

Tweede ronde herziene editie

Conny Wesdijk, Alied Blom
Bekijk

SchrijfBeter app

Margreet Verboog
Bekijk

DISK

VU Amsterdam, EDIA Education Technology, Jacky van Heist
Bekijk
Catalogus voorjaar 2017
Bekijk online