Psychologie en psychiatrie

Als uitgever van de Nederlandse vertaling van de DSM-5® bedient Boom uitgevers Amsterdam de volledige ggz-markt, van de huisartsenpraktijk tot de psychiater. Professionals in de geestelijke gezondheidszorg kunnen daarnaast rekenen op relevante en actuele vakliteratuur, geschreven en samengesteld door auteurs uit het werkveld. Consumenten kunnen eveneens bij ons terecht voor laagdrempelige zelfhulpboeken en online zelfhulpcursussen. 

 

DSM-5: het standaardwerk voor psychiaters en psychologen

De DSM-5 is een naslagwerk voor psychiaters, psychologen en andere hulpverleners waarin alle psychische stoornissen systematisch zijn geclassificeerd. Als eerste uitgever van de DSM-5 vertaalden wij in 2014 het volledige handboek in het Nederlands.

 

Er verschijnen regelmatig nieuwe DSM-5-titels, gericht op verschillende doelgroepen, die professionals helpen het classificatiesysteem in de praktijk toe te passen. Daarnaast is de volledige DSM-5 nu eenvoudig te raadplegen met DSM-5 Online. Lees meer op https://www.dsm-5.nl/

 

 

Zelfhulpboeken

De serie Boom Hulpboek biedt mensen een methode voor uiteenlopende problemen, levensvragen, stoornissen en ziekten. Ieder hulpboek stelt op toegankelijke wijze het thema centraal, zodat de lezer er zelf mee aan de slag kan.

 

Zelfhulp is een effectieve methode voor het verminderen van psychische klachten, en heeft verschillende voordelen: een boek pak je er makkelijk bij, je hebt geen last van wachtlijsten, het is flexibel en het is anoniem. De methodes zijn ontwikkeld door specialisten uit het specifieke vakgebied. Een aantal uitgaven uit de serie zijn bewerkt tot een online cursus. Hiermee kan de lezer zelfstandig aan de slag, of onder begeleiding van een therapeut.

 

  

Psychische klachten behandelen met de handboeken van Boom

Met handboeken voor de ggz, behandelprotocollen voor kortdurende en langere psychotherapie, eHealth en vaktijdschriften is de naam Boom niet meer weg te denken uit het veld van de psychische gezondheid.

 

Recentelijk is de drie-delige set van Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten deel 1 t/m 3 herzien. In de geheel vernieuwde editie vindt u 29 compleet uitgewerkte psychologische behandelingen voor veelvoorkomende psychische stoornissen. Tezamen vormen zij de krachtigste behandelingen voor patiënten met psychische problemen binnen de lichamelijke en geestelijke gezondheidszorg.

 

Digitale producten

Digitaal werken wordt steeds belangrijker voor zorgprofessionals en cliënten.  Boom uitgevers Amsterdam ontwikkelt digitale producten die staan voor kwaliteit, effectiviteit en toegankelijkheid.

 

Een voorbeeld is DSM-5 Online, een online kennisbank die toegang geeft tot de volledige DSM-5-informatie met alle stoorniscategorieën, classificaties, criteria, ICD-codes en theoretische achtergronden.

 

Daarnaast werkt Boom uitgevers Amsterdam graag samen met andere organisaties en instellingen om waardevolle evidence-based behandelingen of blended zelfhulp programma’s te beschikbaar te stellen binnen platforms van zorgaanbieders. Een recent voorbeeld van zo’n co-creatie is de herontwikkeling van het bekende zelfhulpprogramma van Monique Hulsbergen en Ernst Bohlmeijer Voluit leven online, dat nu als online blended behandeling ingezet kan worden om mensen met depressieve- en of angstklachten te helpen met vergroten van hun veerkracht en welbevinden.

 

Boom Psychologie en Psychiatrie gaat langdurige relaties en samenwerkingsvormen aan met auteurs, wetenschappers en (zorg)organisaties om bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe digitale methoden en technieken en innovatieve behandelingen voor de geestelijke gezondheidszorg.

  

COTAPP

Met de online testbatterij COTAPP meet u in slechts 35 minuten een groot aantal executieve functies bij kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De COTAPP geeft een gedetailleerd beeld van de sterke en zwakke cognitieve vaardigheden van een kind. Dit cognitieve profiel brengt het kind een stap dichterbij passende begeleiding op school of verder diagnostisch onderzoek bij vermoedens van een ontwikkelingsstoornis. De test is naar verwachting in 2018 beschikbaar.

Bekijk de video over COTAPP:

Blijf op de hoogte van onze uitgaven en activiteiten

Bezoek de webshop Boompsychologie.nl

Uitgelicht

Handboek LVB en verslaving

Joanneke van der Nagel, Marion Kiewik, Robert Didden | Boom uitgevers Amsterdam
Bekijk
Rights List Psychology & Psychiatry 2017-2018
Blader hier
Catalogus Psychologie en psychiatrie
Bekijk online