Psychologie en psychiatrie

Boom Psychologie & Psychiatrie biedt een verscheidenheid aan boeken, tests en online producten voor professionals in de ggz. Alle uitgaven zijn geschreven en samengesteld door experts uit het veld. Daarnaast heeft Boom Psychologie & Psychiatrie een groot aanbod aan boeken over persoonlijke groei en andere, inspirerende titels voor een breed publiek.

 

Belangrijke vakgebieden van Boom Psychologie & Psychiatrie zijn:

  • DSM-5
  • Behandelprotocollen
  • Neuropsychologische handboeken
  • Tests & vragenlijsten voor de ggz
  • Zelfhulpboeken
  • eHealth

 

DSM-5: het standaardwerk voor psychiaters en psychologen

De DSM-5 is een naslagwerk voor psychiaters, psychologen en andere hulpverleners waarin alle psychische stoornissen systematisch zijn geclassificeerd. Boom Psychologie & Psychiatrie heeft sinds 2014 als eerste uitgeverij alle DSM-5 uitgaven naar het Nederlands vertaald. Alle DSM-5 boeken ondersteunen professionals het classificatiesysteem in de praktijk toe te passen. Bekijk het volledige aanbod van DSM-5 boeken.

 

Daarnaast is de DSM-5 nu ook volledig digitaal te raadplegen met DSM-5 Online: de online kennisbank die toegang geeft tot de volledige DSM-5-informatie met alle stoorniscategorieën, classificaties, criteria, ICD-codes en theoretische achtergronden. Probeer de DSM-5 Online nu uit met een gratis DSM-5 online proefabonnement.

 

Behandelprotocollen

 

Met handboeken voor de ggz, behandelprotocollen voor kortdurende en langere psychotherapie, eHealth en vaktijdschriften is de naam Boom Psychologie & Psychiatrie niet meer weg te denken uit het veld van de psychische gezondheid.

 

In 2017 is de driedelige set van Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten deel 1 t/m 3 herzien. In de geheel vernieuwde editie vindt u 29 compleet uitgewerkte psychologische behandelingen voor veelvoorkomende psychische stoornissen. Tezamen vormen zij de krachtigste behandelingen voor patiënten met psychische problemen binnen de lichamelijke en geestelijke gezondheidszorg.

 

Neuropsychologische handboeken

 Neuropsychologische handboekenDe serie neuropsychologische handboeken van Boom Psychologie & Psychiatrie kenmerken zich door de leesbaarheid en toegankelijkheid, gecombineerd met een hoog wetenschappelijk niveau. De belangrijkste theorieën en methoden, nieuwste inzichten en ontwikkelingen komen aan bod. Bekijk het volledige aanbod van neuropsychologische handboeken.

 

Tests & Vragenlijsten voor de ggz

Samen met vooraanstaande onderzoekers uit de neuropsychologie, klinische psychologie en orthopedagogie ontwikkelt en publiceert Boom Psychologie & Psychiatrie tests en vragenlijsten. Deze wetenschappelijk gefundeerde instrumenten zijn bedoeld voor diagnostisch onderzoek naar o.a. persoonlijkheid, angststoornissen, trauma, lees- en rekenstoornissen, executieve functies en basale cognitieve processen.

 

Dit jaar verschijnt bij Boom Psychologie & Psychiatrie de COTAPP. Dit is de eerste digitale neuropsychologische test die de ontwikkeling van cognitieve vaardigheden bij kinderen (6 – 12 jaar) in kaart brengt. De COTAPP geeft een gedetailleerd beeld van de sterke en zwakke neurocognitieve vaardigheden van een kind. Dit neurocognitieve profiel brengt het kind een stap dichterbij passende begeleiding op school of verder diagnostisch onderzoek bij vermoedens van een ontwikkelingsstoornis zoals ADHD. Reserveer online en ontvang als eerste de COTAPP zodra deze beschikbaar is.

 

Zelfhulpboeken

Boom Psychologie & Psychiatrie heeft een uitgebreid aanbod aan zelfhulpboeken. De serie boeken Boom Hulpboekenreeks biedt mensen een methode voor uiteenlopende problemen, levensvragen, stoornissen en ziekten. Ieder hulpboek stelt op toegankelijke wijze het thema centraal, zodat de lezer er zelf mee aan de slag kan.

 

Zelfhulp is een effectieve methode voor het verminderen van psychische klachten, en heeft verschillende voordelen: een boek pak je er makkelijk bij, je hebt geen last van wachtlijsten, het is flexibel en het is anoniem. De methodes zijn ontwikkeld door specialisten uit het specifieke vakgebied. Een aantal uitgaven uit de serie Boom Hulpboekenreeks zijn bewerkt tot een online cursus. Hiermee kan de lezer zelfstandig aan de slag, of onder begeleiding van een therapeut.

 

eHealth

Digitaal werken en eHealth worden steeds belangrijker voor zorgprofessionals en cliënten. Boom Psychologie & Psychiatrie gaat langdurige relaties en samenwerkingsvormen aan met auteurs, wetenschappers en (zorg)organisaties om bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe digitale methoden en technieken en innovatieve behandelingen voor de geestelijke gezondheidszorg. De digitale producten die door Boom Psychologie & Psychiatrie zijn ontwikkeld staan voor kwaliteit, effectiviteit en toegankelijkheid.

   

Boom Psychologie & Psychiatrie maakt co-creaties mogelijk waarbij evidence based Boom content wordt aangeboden via e-health platforms van anderen. Denk aan het bekende zelfhulpprogramma van Monique Hulsbergen en Ernst Bohlmeijer Voluit leven online, dat nu als online blended behandeling beschikbaar is via Minddistrict en KOP-model online dat binnen het e-mental health platform van Mentaal Beter gebruikt wordt.

  

Bekijk het overzicht van eHealth producten voor meer informatie over o.a. Negatief zelfbeeld behandelen, het KOP model en Curelink.

Blijf op de hoogte van onze uitgaven en activiteiten

Boompsychologie.nl: boeken, tests en online producten voor professionals in de ggz

Catalogus 2018
Bekijk online
Rights List Psychology & Psychiatry 2018
Blader hier