Psychologie en psychiatrie

Als uitgever van de Nederlandse vertaling van de DSM-5® bedient Boom uitgevers Amsterdam de volledige ggz-markt, van de huisartsenpraktijk tot de psychiater. Professionals in de geestelijke gezondheidszorg kunnen daarnaast rekenen op relevante en actuele vakliteratuur, geschreven en samengesteld door auteurs uit het werkveld. Consumenten kunnen eveneens bij ons terecht voor laagdrempelige zelfhulpboeken en online zelfhulpcursussen. 

DSM-5: het standaardwerk voor psychiaters en psychologen

De DSM-5 is een naslagwerk voor psychiaters, psychologen en andere hulpverleners waarin alle psychische stoornissen systematisch zijn geclassificeerd. Als eerste uitgever van de DSM-5 vertaalden wij in 2014 het volledige handboek in het Nederlands.

 

Er verschijnen regelmatig nieuwe DSM-5-titels, gericht op verschillende doelgroepen, die professionals helpen het classificatiesysteem in de praktijk toe te passen. Daarnaast is de volledige DSM-5 nu eenvoudig te raadplegen met DSM-5 Online. Lees meer op https://www.dsm-5.nl/

 

Zelfhulpboeken

De serie Boom Hulpboek biedt mensen een methode voor uiteenlopende problemen, levensvragen, stoornissen en ziekten. Ieder hulpboek stelt op toegankelijke wijze het thema centraal, zodat de lezer er zelf mee aan de slag kan.

 

Zelfhulp is een effectieve methode voor het verminderen van psychische klachten, en heeft verschillende voordelen: een boek pak je er makkelijk bij, je hebt geen last van wachtlijsten, het is flexibel en het is anoniem. De methodes zijn ontwikkeld door specialisten uit het specifieke vakgebied. Een aantal uitgaven uit de serie zijn bewerkt tot een online cursus. Hiermee kan de lezer zelfstandig aan de slag, of onder begeleiding van een therapeut.

 

 

Psychische klachten behandelen met de handboeken van Boom

Met handboeken voor de ggz, behandelprotocollen voor kortdurende en langere psychotherapie, eHealth en vaktijdschriften is de naam Boom niet meer weg te denken uit het veld van de psychische gezondheid.

 

Een veelgebruikte behandeling is het KOP-model: een methode om milde psychische klachten in vijf sessies succesvol aan te pakken, ontwikkeld door psychologen Paul Rijnders en Els Heene. Deze kortdurende therapievorm sluit zeer goed aan op de Basis GGZ en kan ook in de huisartsenpraktijk worden ingezet. 

 

Innovatief behandelen met eHealth

Digitaal werken wordt steeds belangrijker voor psychotherapeuten, psychiaters en POH-GGZ. Tegelijk zoeken meer mensen zelfstandig, op het internet, naar oplossingen voor hun psychische klachten.

 

Boom uitgevers Amsterdam voorziet in de toenemende behoefte aan effectieve eHealth-programma’s met online producten die staan voor kwaliteit, effectiviteit en toegankelijkheid. Consumenten kunnen zelfstandig of onder begeleiding van een therapeut werken aan een mindful leven, een beter zelfbeeld of een betere emotionele balans met online zelfhulpcursussen van bekende auteurs als Monique Hulsbergen, Ernst Bohlmeijer, Manja de Neef en Erwin van Meekeren.

 

Het eHealth-platform Curelink bevat meer dan 15 evidence-based behandelingen voor de meest voorkomende klachten en is uitstekend in te zetten binnen ggz-instellingen en kleinere praktijken.

Bekijk de video over Curelink:

Tests en vragenlijsten voor de ggz

Samen met vooraanstaande onderzoekers uit de 

neuropsychologie, klinische psychologie en orthopedagogie ontwikkelen en publiceren wij tests en vragenlijsten. Deze wetenschappelijk gefundeerde instrumenten zijn bedoeld voor diagnostisch onderzoek naar o.a. persoonlijkheid, angststoornissen, trauma, lees- en rekenstoornissen en basale cognitieve processen. 

Blijf op de hoogte van onze uitgaven en activiteiten

Bezoek de webshop Boompsychologie.nl

Uitgelicht

DSM-5 Handboek

American Psychiatric Association
Bekijk

Onvolmaakt tevreden

Frank Schalkwijk
Bekijk
Catalogus Psychologie en psychiatrie
Bekijk online