Taal

Bij Boom uitgevers Amsterdam verschijnen informatieve en praktische uitgaven voor iedereen die zich in de wereld van teksten en taal begeeft. 

De Schrijfwijzer: al ruim 35 jaar een bestseller

Een prominente uitgave is de Schrijfwijzer van Jan Renkema, auteur en autoriteit op het gebied van het Nederlands. Er zijn maar liefst een half miljoen exemplaren van dit handboek verkocht en het boek geldt tot de dag van vandaag als het kompas voor schrijvend Nederland en Vlaanderen. Voor de taalprofessional is er ook het Handboek voor de redacteur, waarin een ferm antwoord wordt gegeven op praktijkvragen van de redacteur, tekstschrijver en corrector.

Voor de taalliefhebber

Niet alleen de spelling en interpunctie van het Nederlands hebben soms een toelichting nodig, ook inhoudelijk kan het Nederlands nogal eens voor verwarring en verwondering zorgen. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een kus en een zoen? En waarom is een blauwe maandag blauw? Taalliefhebbers vinden uitwerkingen van deze en andere taalkwesties in het Verwarwoordenboek.

 

Onderwijsuitgaven

Naast algemene taaluitgaven verschijnen bij ons ook titels speciaal voor het middelbaar en hoger onderwijs ter verbetering van de taalvaardigheid, waaronder Beter in Nederlands, Beter in spelling en Check je tekst. Deze titels zijn beschikbaar via www.boomhogeronderwijs.nl.

"De Schrijfwijzer is hét naslagwerk voor alle mogelijke vragen die je kunt hebben bij het schrijven op papier of scherm." - Jan Renkema

Blijf op de hoogte van onze uitgaven en activiteiten

Bezoek Boomhogeronderwijs.nl

Uitgelicht

Handboek voor de redacteur

Heidi Aalbrecht, Pyter Wagenaar
Bekijk
Catalogus 2018
Bekijk online